Burrito bowl med blomkålsris
Forb. tid
30 min
Tilb. tid
20 min
 

Super lækker og anderledes Burrito bowl med blomkålsris og guacamole med frisk mango

Ret: Hovedret, Salat
Køkken: Amerikansk, dansk, Mexikansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Blomkålsris
  • 1 stk mellemstort blomkålshoved
  • 4 stængler frisk mynte med blade
Chili beans
  • 2 ds bønner fx sorte og Kidney bønner
  • 2 stk rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 rød chili (mellemstyrke)
  • olivenolie
  • 2-3 spsk frisk finthakket persille
Creme fraiche dressing
  • 2,5 dl creme fraiche (9 eller 18 %)
  • 2-3 spsk frisk finthakket koriander
  • skal af 1/2 økologisk lime
  • friskkværnet peber
  • salt
Guacamole med frisk mango
  • 2 stk modne avocadoer
  • 1/4 moden mango
  • friskkværnet peber
  • salt
  • limesaft
Oksekød
  • 2 stk oksebøffer á 125 gr. (fx entrecote eller flankesteak))
Sådan gør du
  1. Skær blomkålen ud i store buketter og start med at blende buketterne fint til blomkålsris i en foodprocessor sammen med friske myntestængler. Sæt til side.
  2. Skær rødløg i skiver og snit hvidløg og rød chili fint. Steg i olivenolie. Hæld vandet fra bønnerne og skyl dem fri for lage i en si. Ryst dem så al vandet forsvinder og kom dem på panden med løg. Steg et par minutter, kom persille i og tag af varmen.
  3. Bland creme fraiche med finthakket frisk koriander og limeskal. Smag til med salt og peber.
  4. Mos avocadoerne og bland salt og peber i. Smag til med limesaft. Skær mango i små tern og vend dem i guacamolen.
  5. Steg bøfferne ved høj varme et par minutter på hver side. Lad dem hvile 5-10 minutter og skær dem herefter ud i skiver.
  6. Anret de forskellige salater hver for sig i 4 skåle eller dybe tallerkner. Servér creme fraiche dressing til.
  7. Rør evt. rundt i salaten, når den skal spises. Det gør jeg!