vegetarisk smørrebrød
Vegetar smørrebrød
Forb. tid
45 min
 

2 slags super lækre vegetar smørrebrød. Det grønne alternativ til det klassiske frokostbord.

Ret: frokost
Køkken: dansk, vegetar
Antal: 8 halve stykker smørrebrød
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Cremet karry kikærtesalat med æbleslaw
  • 2 ds kikærter
  • 1 tsk karry
  • 1/2 tsk stdt spidskommen
  • 3 spsk creme fraiche 18 %
  • 3 spsk mayonaise
  • 1/4 rød peberfrugt
  • 1 stilk blegselleri
  • 1/2 rødløg
  • salt
  • peber
  • 1 rødt æble
  • 1 spsk grofthakket frisk koriander
  • citronsaft
Avocado-quinoacreme med kål, feta og mandler
  • 1 dl hvid quinoa
  • 2 dl vand
  • 2 stk modne avocadoer
  • 1 spsk finthakket frisk purløg
  • salt
  • peber
  • citronsaft
  • Et par store blade savoykål (eller spidskål, hvidkål, hvad end du har)
  • 1/2 tsk dijon sennep
  • 1 tsk olivenolie
  • halverede mandler til pynt
  • feta til pynt
  • 8 halve skiver godt rugbrød
Sådan gør du
Cremet karry kikærtesalat med æbleslaw
  1. Hæld kikærterne i en stor skål, og mos dem lidt med bagsiden af en grydeske, så nogle af kikærterne bliver most, mens andre stadig er hele. Det giver en dejlig tekstur til salaten.
  2. Rør creme fraiche og mayonaise i. Tilsæt karry og spidskommen og smag til med salt og peber.
  3. Skær peberfrugt og selleri i små stykker og vend i. Snit rødløg fint og vend også i.
  4. Snit æblet på et mandolinjern og vend det med citronsaft, så det ikke bliver brunt og vend med frisk grofthakket koriander.
  5. Anret kikærtesalaten på 4 skiver rugbrød og pynt med æbleslaw på toppen.
Avocado-quinoacreme med kål, feta og mandler
  1. Start med at skylle quinoaen i en si under koldt vand. Kom quinoaen i en gryde med vand og lad den simre under låg, indtil al vandet er absorberet. Lad det køle helt af.
  2. Mos avocadoerne med en ske og rør sammen med den afkølede quinoa. Kom finthakket purløg i og smag til med citronsaft, salt og peber.
  3. Skær savoykålsbladene i tynde strimler og vend dem med dijon sennep og olivenolie.
  4. Kom avocado quinoacremen på 4 halve stykker rugbrød og kom kål på toppen. Pynt med smuldret feta og halve mandler.