Brune kager fra min oldemors tid
Forb. tid
40 min
Tilb. tid
8 min
 

Brune kager fra min oldemors tid. En klassisk opskrift, som oldemor lavede den.

Ret: bagværk, brød, jul, kage, kager
Køkken: dansk
Antal: 5 ruller
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 625 gr. mørk sirup
  • 125 gr. farin
  • 250 gr. smør
  • Ca. 1 kg mel
  • 75 gr. hakkede mandler
  • 10 gr. kanel
  • 1 tsk. ingefær
  • 1 tsk. stødt nelliker
  • 10 gr. potaske
  • 1 knivspids hjortetaksalt
Sådan gør du
  1. Bland sirup, farin, smør og hakkede mandler i en gryde og lad blandingen smelte.
  2. Tilsæt nelliker, kanel og ingefær. Kom potasken i gryden, og tag gryden af varmen.
  3. Lad blandingen køle lidt af. Kom mel og hjortetaksalt i en stor skål og bland det godt sammen.
  4. Tilsæt nu sirupsblandingen og ælt dejen godt sammen.
  5. Rul dejen til 5 store aflange stænger i en passende tykkelse og rul hver stang ind i husholdsningsfilm og læg dem på køl i køleskabet eller frys et par ruller kagedej.
  6. Når de afkølede ruller er blevet faste skæres de ud i skiver.
  7. Vil man hellere udstikke kagerne, behøver dejen ikke at ligge på køl i køleskabet i lige så lang tid. Kagerne bages ved 180 gr. i ca. 7-8 minutter.