Græskarlasagne med spinat og ricotta
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
40 min
 
Køkken: Lasagne
Antal: 4
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 700 gr. skrællet hokkaido græskar i tern
  • 700 gr. frossen spinat
  • 250 gr. ricotta
  • 2 store håndfulde parmesan
  • 250 gr. fuldkornspastaplader
  • Friskrevet muskatnød
  • Frisk rød chili uden kerner
  • 1/2 tsk. kanel
  • Salt
Sådan gør du
  1. Skræl græskaret, tag kernerne ud, og skær det ud i tern.
  2. Læg ternene i en gryde og fyld vand i, så det næsten dækker.
  3. Kog græskarternene helt møre, og blend dem til en tyk sauce med en stavblender.
  4. Smag saucen til med masser af friskrevet muskatnød, kanel, en smule finthakket rød chili, og godt med salt.
  5. Optø spinaten i f.eks. mikroovnen, og pres det fri for væde. Læg et lag græskarsauce i bunden af et ovnfast fad og fordel lidt spinat henover.
  6. Læg et par skefulde ricotta på og dernæst et lag lasagneplader.
  7. Fortsæt samme proces, indtil der ikke er mere fyld, men pynt til sidst med et lag græskarsauce og friskrevet parmesan.
  8. Bag græskarlasagnen i ovnen ved 200 gr. i ca. 35-40 minutter, eller indtil lasagnepladerne er gennembagte.