karry og kokos
Kikærter i karry
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
1 t
 

Super lækker og mega nem ret med kikærter i karry for hele familien!

Ret: Hovedret
Køkken: Indisk, internationalt
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 200 gr tørrede kikærter
  • 500 ml kokosmælk
  • 1 stort løg
  • 75 gr optøet frossen spinat
  • 1 spsk kokosolie
  • 2 spsk god karry (medium styrke)
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 1/2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • skal af 1/2 øko citron
  • 1/4 rød chili
  • 1/2 æble
Sådan gør du
  1. Sæt kikærterne i blød aftenen før, og kog dem den næste dag i en gryde med rigeligt vand, indtil til de er møre. Det tager ca. 45-50 minutter.
  2. Svits karryen af i kokosolie i en gryde. Tilsæt finthakkede løg, chili og spidskommen. Hæld kokosmæken i og varm den op.
  3. Tilsæt revet citronskal og sukker. Pres det meste af væden ud af spinaten og kom den i.
  4. Tilsæt til sidst de kogte kikærter og smag til med salt. Server kikærterne i skåle og drys med små æbletern og lidt ekstra finthakket rød chili.