Broccolipizza
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
35 min
Samlet tid
55 min
 

Super lækker og meget nem at lave. En broccolipizza for hele familien!

Ret: aftensmad, Hovedret
Køkken: internationalt, low carb
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr broccolibuketter (1 mellemstort broccoli)
  • 3 æg
  • 1 stor spsk FiberHUSK (kan købes i helsekostforretninger)
  • salt
  • 1 pk bacon i skiver
  • 2 mozzarellaer
  • 1 bundt grønne asparges
  • 1 lille skål ærtespirer (eller friske nye ærter)
Sådan gør du
  1. Læg baconen på en bageplade med bagepapir og bag skiverne i ovnen ved 200 gr., indtil baconen er sprød. Læg baconskiverne over på noget fedtsugende køkkenrulle og stil det til side.
  2. Kom broccolibuketterne i en foodprocessor og blend det helt fint.

  3. Hæld den fint revne broccoli over i en skål og rør det sammen med æg, fiberHUSK og lidt salt.

  4. Smør dejen ud med en grydeske på en bageplade, og bag dejen i ovnen i ca. 25 min. ved 200 gr., eller indtil den har fået en gylden overflade, kan løftes fra bagepapiret og føles fast i det.

  5. Fordel mozzarellaen på den færdigbagte broccolibund.

  6. Brug en kartoffelskræller til at lave fine tynde aspargesstrimler. Det er nemmest at gøre, hvis man holder fast i bunden, og skræller væk fra en selv. Fordel aspargesstrimlerne oven på pizzaen og læg derefter bacon på.

  7. Bag pizzaen i ca. 10 minutter, eller indtil osten er smeltet. Server pizzaen med friske ærtespirer, og dryp med en god olivenolie.