opskrift på pasta med parmesan
Pasta med parmesan, citron og friske krydderurter
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
45 min
 

Super lækker og simpel pastaret. Du går aldrig galt i byen med pasta med parmesan!

Ret: Hovedret
Køkken: internationalt, Italiensk, vegetar
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 500 gr pasta (jeg brugte farfalle, som ligner små sommerfugle, men brug også penne, skruer el. lign.)
Ovnbagte squash
  • 2 squash
  • olivenolie
  • salt
  • friskkværnet peber
Dressing
  • 1/2 bundt frisk purløg
  • 3 håndfulde frisk mynte
  • fintrevet skal af 1 øko citron
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk olivenolie
  • 1 dl pastavand
  • 3 håndfulde meget fintrevet parmesan (fra et helt stykke)
  • salt
  • friskkværnet peber
Topping
  • 3 spsk ristede pinjekerner
  • fintrevet citronskal
  • fintrevet parmesan
Sådan gør du
  1. Start med at bage squashene. Halvér dem og skær dem i lidt tykke skiver. Læg dem på en bageplade med bagepapir og dryp med rigeligt olivenolie og drys med salt og friskkværnet peber. Bag ved 200 gr. i ca. 25 minutter, eller indtil de er møre.

  2. Kog pastaen efter anvisning på pakken.

  3. Hak purløg og mynte fint. Riv skal af citron. Pres et hvidløg og bland det hele sammen.

  4. Kom den færdige varme pasta op i en stor skål, men gem 1 dl pastavand.

  5. Tilsæt krydderurteblandingen til den varme pasta. Tilsæt pastavand og parmesan. Tilsæt 3 spsk olivenolie og rør godt rundt. Smag til med salt og masser af friskkværnet peber.

  6. Vend til sidst de færdigbagte squash i og servér med let ristede pinjekerner, ekstra parmesan, fintrevet citronskal og et par dryp god olivenolie.