gnocchi opskrift fra madblog
Gnocchi opskrift med græskar, pancetta og salvie
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 

En super nem hverdagsret, der smager skønt af frisk salvie.

Ret: aftensmad
Køkken: internationalt, Italiensk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 400 gr. butternut squash
  • olivenolie
  • 400 gr gnocchi
  • 70 gr. pancetta i skiver
  • 2 stk. skalotteløg
  • 2-3 spsk. grofthakket salvie
Sådan gør du
  1. Skræl græskaret og skær i små stykker. Vend med olivenolie og fordel dem på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og friskkværnet peber og bad ved 200 gr. i ca. 20 minutter, indtil de er bagte.

  2. Sæt vand over til gnocchien og kog dem færdige. Vend dem med olivenolie og lad dem stå til senere.

  3. Skær pancettaen i små stykker og steg det sammen med hakket skalotteløg i en dyb pande, indtil løgene bliver gennemsigtige. Tilsæt grofthakket salvie. Lad det hele stege 5-7 minutter, indtil pancettaen så småt begynder at blive sprød.

  4. Vend nu gnocchien i panden og steg ved høj varme nogle minutter, så gnocchien får en skøn stegeskorpe og pancettaen bliver helt sprød. Vend til allersidst den bagte græskar i.

  5. Anret på 2 tallerkner og pynt med frisk salvie.