laekker dip til gæster
Lækker dip med bagt blomkål
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
30 min
 

En super cremet og anderledes lækker dip til f.eks. rugbrødschips

Ret: Appetizer, dip, Snack
Køkken: internationalt, vegetar
Antal: 4 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
  • 1 mellemstort blomkålshoved (ca. 700 gr.)
  • 2 fed hvidløg
  • Olivenolie
  • 2 spsk skyr
  • 2 spsk creme faiche
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 tsk agavesirup
  • 1/2 tsk salt
Sådan gør du
  1. Skær blomkålen ud i små buketter. Brug også den tykke hvide stilk i midten og skær den i tilsvarende stykker. Vend dem med olivenolie og læg dem på en bageplade. Kom også 3 fed hvidløg på med skal.

  2. Bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20-25 minutter. De skal være møre, men ikke blive for brune.

  3. Lad blomkålen køle lidt af og kom dem herefter i en foodprocessor. Pres de bagte hvidløg ud af skallen og kom også dem i foodprocessoren. Tilsæt skyr, creme fraiche, citronsaft og agavesirup og blend. Smag til med salt og blend videre.

  4. Når man har opnået den ønskede konsistens (det skal ligne lidt hummus, så tilsæt evt. mere skyr el. creme fraiche, hvis du synes, den er for tyk), hældes blomkålsdippen i en skål og serveres både lun eller kold.