cremet polenta opskrift med pancetta
Cremet polenta med citronbagt grønt
Forb. tid
20 min
Tilb. tid
20 min
Samlet tid
40 min
 

Super lækker cremet polenta med skønt tilbehør.

Ret: aftensmad
Køkken: Italiensk
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Citronbagt grønt
  • 1 squash
  • 1 fennikel
  • 1 citron
  • Olivenolie
  • Salt
Cremet polenta
  • 100 gr minut polenta (Jeg har brugt minut polenta, som er forkogte gryn, for at forkorte tiden, men du kan også sagtens bruge de klassiske ikke-forkogte. Tjek blot anvisningen på pakken for 4 personer)
  • 500 ml vand
  • 1/4 tsk salt
  • 1 dl sødmælk
  • 1 tsk smør
  • 1 tsk. olivenolie
  • 2 håndfulde fintrevet parmesan ost (fra et helt stykke)
Tilbehør
  • 8 skiver Soignon økologisk gederulle
  • 70 gr pancetta i skiver
  • frisk timian til pynt
Sådan gør du
  1. Skær squash og fennikel ud i mellemstore stykker og kom dem på en bageplade med bagepapir. Dryp saft fra 1/2 citron over og dryp ligeledes med en god olivenolie. Skær den resterende halve citron over i tynde skiver og læg ved. Drys salt over grøntsagerne og bag i ovnen ved 200 gr. i ca. 20 minutter.

  2. Mens grøntsagerne er i ovnen steges pancettaen på en varm tør pande, indtil skiverne er sprøde. Sæt til side.

  3. Kog vandet op i en kasserolle med salt. Når vandet koger tilsættes majsgrynene, der piskes og skrues ned. Pisk godt rundt indtil polentaen tykner. Ca. 2 minutter. Ønskes polentaen mere lind tilsættes mere vand. Rør sødmælk, olivenolie, smør og parmesanost i og smag til med citronsaft og evt. ekstra salt.

  4. Anret polentaen med det samme på fire tallerkner.  Læg to skiver gedeost oven på den cremede polenta, så det kan smelte en smule. Hak pancettaen groft og drys over. Servér polentaen sammen med de citronbagte grøntsager og pynt med frisk timian, fintrevet citronskal og dråber af god olivenolie.