Vegetar burger med portobello og mangosalsa
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
40 min
 

Super skøn vegetar burger, hvor du ikke mangler kødet!

Ret: aftensmad, Hovedret
Køkken: internationalt, Vegetarisk
Antal: 2 personer
Forfatter: Julie Karla
Ingredienser
Mangosalsa
  • 1 lille moden mango
  • 1 tsk limesaft
  • Skal fra 1/2 økologisk lime
  • 1/2 tsk. tørrede chiliflager
  • 8-10 mynteblade
Portobello burger
  • 2 store portobello svampe
  • 6 skiver Soignon økologisk gederulle
  • Friskkværnet peber
  • 2 håndfulde babyspinat
  • 1/2 lille rødløg
  • 2 brioche boller
  • 2 spsk. god mayonaise (Jeg bruger den økologiske fra Machandel)
Sådan gør du
  1. Begynd med mangosalsaen. Skræl mangoen og skær den i små stykker. Hak mynten fint og bland sammen med mango. Tilsæt chiliflager, limesaft- og skal og smag til.

  2. Skær stilken af svampene. Pensl dem med olivenolie på undersiden og læg dem med undersiden op ad på en bageplade med bagepapir. Drys med salt og bag ved 225 gr. i ca. 20 minutter. Hæld overskydende væde ud af svampene undervejs.

  3. Kom skiver af gederulle på de bagte svampe, drys med peber og bag i ovnen igen i ca. 5-7 minutter til gedeosten er smeltet.

  4. Skyl imens spinaten og skær rødløget i tynde skiver.

  5. Varm bollerne.

  6. Smør bollerne med mayonaise. Kom spinat og rødløg på og læg de bagte portobellosvampe med gedeost på. Afslut med en overbolle og servér med det samme.

  7. NB! Servér mangosalsaen ved siden af eller kom også lidt af den i burgeren.