75gr. blandede nøddergrofthakket (jeg brugte usaltede pistacienødder, hasselnødder og mandler)
4spsk.kokosolie
2spsk.agavesirup
1tsk.kanel
1/2tsk.ren vaniljepulver
Tilbehør
Græsk yoghurt 10 %
Vanilje
Revet citronskal
Agavesirup
Sådan gør du
Skræl æbler og pærer og fjern kernerne, skær dem i mellemstore stykker, og kom dem i en skål.
Bland kanel, agavesirup, citronsaft- og skal, groft hakket chokolade og dadler i, og rør godt rundt. Kom frugtblandingen i et ovnfast fad.
Kom grovvalsede havregryn, kokosmel og groft hakkede nødder i en skål og rør rundt. Tilsæt smeltet kokosolie, agavesirup, kanel og vaniljepulver og rør godt rundt.
Fordel den færdige crumble jævnt over æble- og pæreblandingen.
Bag æblecrumblen i en forvarmet ovn ved 180 grader i ca. 35-40 minutter, indtil crumblen har fået en flot gyldenbrun farve.
Rør græsk yoghurt sammen med fint revet citronskal og ren vaniljepulver. Smag til med agavesirup, så yoghurten får en dejlig let sødlig smag, men stadig beholder noget af sin syre.
Lad den færdige æblecrumble køle lidt af, og servér den lun sammen med vaniljeyoghurten. Top evt. med lidt kakaonibs, hvis du har det liggende. Det smager så godt.