Hak løg og hvidløg fint og steg det i smøret på en pande, indtil løgene er bløde. Stil det til side til senere.
Kog perlespelten i rigeligt vand, indtil de er møre. Stil til side.
Steg baconen sprødt og læg det på fedtsugende køkkenrulle. Blend det derefter til bacondrys i en blender, mini hakker eller foodprocessor. Stil til side.
Kog blomkålsbuketterne i vand med en enkelt økologisk grøntsagsbouillonterning, indtil de er møre og hæld vandet fra. MEN husk at gemme ca. 1 1/2 dl. grøntsagsbouillon til saucen.
Kom de kogte blomkålsbuketter i en foodprocessor eller blender sammen med grøntsagsbouillon, fløde, finthakket timian, de stegte bløde løg og hvidløg. Blend indtil man har en fin, cremet sauce.
Smag til med salt og peber
Hæld blomkålssaucen tilbage i gryden og hold den varm.
Bland perlespelten i sammen med revet mozzarella.
Varm speltottoen igennem, indtil osten er smeltet.
Tilbered nu fisken. Skær et par små snit på skindsiden af hver sandart. Varm panden op med rigeligt smør og olivenolie og steg sandarten først på skindsiden i få minutter. Tryk den evt. lidt ned med en spatel for at undgå, at den bukker. Når man kan se, at fisken er ved at være færdig, vendes den om 1 minuts tid og tages derefter af varmen.
Servér speltottoen med et stykke sprødstegt sandart og drys med bacon, fint revet citronskal og ekstra frisk timian. Afslut med frisk kværnet peber og dryp af en god olivenolie.